Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Openingstijden in Maassluis: Een complete gids

Maassluis, een charmante stad in Zuid-Holland, staat bekend om haar rijke geschiedenis, schitterende uitzichten over de Nieuwe Waterweg en gastvrije bevolking. Maar wat je misschien niet weet, is dat Maassluis ook een breed scala aan winkels, restaurants en andere voorzieningen biedt. In deze gids bespreken we de openingstijden van verschillende soorten bedrijven in Maassluis, zodat je altijd weet waar je terecht kunt.

Winkels in het centrum

Het stadscentrum van Maassluis biedt een gevarieerd aanbod aan winkels. Van modeboetieks tot elektronica en alles daartussenin, hier vind je het allemaal. De meeste winkels in het centrum hanteren de volgende openingstijden:

  • Maandag: 13:00 – 17:30
  • Dinsdag t/m Vrijdag: 09:00 – 17:30
  • Zaterdag: 09:00 – 17:00
  • Zondag: Gesloten (met uitzondering van koopzondagen)

Koopavond

Op donderdagavond is het koopavond in Maassluis. Veel winkels zijn dan geopend tot 21:00 uur. Dit is een ideaal moment om na een drukke werkdag rustig te winkelen.

Koopzondagen

Sommige winkels openen hun deuren op elke laatste zondag van de maand, van 12:00 tot 17:00 uur. Het is verstandig om de website van het winkelcentrum of de betreffende winkel te raadplegen voor specifieke informatie.

Supermarkten

Supermarkten hebben vaak ruimere openingstijden, zodat je op vrijwel elk moment van de dag boodschappen kunt doen. Hier zijn de algemene openingstijden voor de meeste supermarkten in Maassluis:

  • Maandag t/m Zaterdag: 08:00 – 21:00
  • Zondag: 10:00 – 18:00

Houd er rekening mee dat openingstijden kunnen variëren per supermarktketen en locatie. Het is altijd goed om dit vooraf te controleren.

Horeca

Maassluis heeft een levendige horeca met talloze eetgelegenheden en cafés. Of je nu zin hebt in een snelle hap of een uitgebreid diner, hier kun je terecht. De openingstijden van restaurants en cafés verschillen per type inrichting:

  • Lunchrooms en Cafés: Meestal geopend van 10:00 tot 18:00 uur
  • Restaurants: Vaak geopend van 17:00 tot 22:00 uur
  • Bars en Clubs: Geopend vanaf 20:00 uur tot laat in de avond (meestal tot 02:00 uur of later)

Voor een specifiek restaurant is het raadzaam hun website te bezoeken of te bellen voor de meest recente openingstijden en reserveringsmogelijkheden.

Bibliotheek Maassluis

De Bibliotheek Maassluis is een belangrijke culturele voorziening in de stad en biedt een schat aan informatie en entertainment voor alle leeftijden. Hun standaard openingstijden zijn als volgt:

  • Maandag: 14:00 – 17:00
  • Dinsdag t/m Vrijdag: 10:00 – 17:00
  • Zaterdag: 10:00 – 16:00
  • Zondag: Gesloten

Tijdens feestdagen of vakanties kunnen deze tijden afwijken, dus controleer hun website voor actuele informatie.

Sportfaciliteiten

Of je nu graag zwemt, sport in de sportschool of deelneemt aan een teamsport, Maassluis heeft diverse sportfaciliteiten met flexibele openingstijden:

  • Zwembad: Meestal geopend van 07:00 tot 21:00 uur, afhankelijk van het dagprogramma
  • Sportscholen: Vaak geopend van 06:00 tot 23:00 uur, sommige zelfs 24 uur per dag toegankelijk
  • Sportvelden en -hallen: Tijden variëren sterk, afhankelijk van het seizoen en de gebruiksreserveringen

Controleer de websites of neem contact op met de sportfaciliteit voor de exacte openingstijden en beschikbaarheid.

Apotheken en gezondheidszorg

Voor medische benodigdheden en zorg kun je terecht bij verschillende apotheken en gezondheidscentra in Maassluis. De openingstijden van apotheken zijn meestal als volgt:

  • Maandag t/m Vrijdag: 08:00 – 18:00
  • Zaterdag: 09:00 – 12:00
  • Zondag: Gesloten

Buiten deze tijden is er vaak een dienstdoende apotheek beschikbaar voor spoedgevallen. Gezondheidscentra en huisartsen hebben meestal reguliere kantooruren, maar bieden ook spoeddiensten buiten deze tijden.

Feestdagen en speciale gebeurtenissen

Tijdens feestdagen zoals Kerstmis, Pasen en Koningsdag kunnen de openingstijden van veel bedrijven afwijken. Veel winkels en faciliteiten zijn dan gesloten of hebben aangepaste openingstijden. Daarnaast zijn er ook speciale evenementen in Maassluis, zoals markten en festivals, die invloed kunnen hebben op de beschikbaarheid van winkels en diensten.

Het is altijd verstandig om tijdens deze periodes de websites van de betreffende bedrijven of de gemeentelijke website te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Maassluis biedt een breed scala aan winkels, horeca, sportfaciliteiten, en gezondheidszorg met flexibele openingstijden om aan de behoeften van haar inwoners en bezoekers te voldoen. Of je nu op zoek bent naar dagelijkse boodschappen, een gezellig diner of een sportieve activiteit, in Maassluis ben je aan het juiste adres.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die aansluiten bij jouw interesses