Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontbijten in Maassluis: De beste plekken om je dag te beginnen

Maassluis, een charmante stad aan de Nieuwe Waterweg, staat bekend om zijn historische charme en pittoreske grachten. Maar wist je dat het ook een paradijs is voor ontbijtliefhebbers? Of je nu een vroege vogel bent die van een snel en gezond ontbijt houdt, of juist de tijd wilt nemen voor een uitgebreid brunchfeestje, Maassluis heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste plekken om te ontbijten in Maassluis.

1. Bakkerij Holtkamp

Een klassieker in Maassluis, Bakkerij Holtkamp is al jarenlang een favoriet onder de locals. Deze bakkerij biedt een breed scala aan versgebakken broodjes, gebakjes en koffie. Probeer hun croissants, die knapperig aan de buitenkant en heerlijk zacht van binnen zijn. Hun ruime keuze aan belegde broodjes maakt het ook een uitstekende plek voor een meer uitgebreid ontbijt.

Aanrader: Het “Holtkamp ontbijt” met een vers geperst sinaasappelsap, een eitje naar keuze en een selectie van hun beste broodjes en beleg.

2. Brasserie de Buren

Gelegen aan de haven, biedt Brasserie de Buren niet alleen een prachtig uitzicht maar ook een uitgebreid ontbijtmenu. Je kunt er terecht voor klassieke ontbijtopties zoals yoghurt met granola, maar ook voor uitgebreide brunchgerechten zoals Eggs Benedict.

Aanrader: De Eggs Benedict met gerookte zalm en een perfecte hollandaisesaus. Dit gerecht wordt vaak geprezen door zowel locals als bezoekers.

3. Café de Waker

Dit gezellige café in het hart van Maassluis is ideaal voor wie op zoek is naar een huiselijke sfeer. Café de Waker biedt een uitgebreid ontbijtmenu met alles van eenvoudige toast tot uitgebreide ontbijtplanken.

Aanrader: De “De Waker Ontbijtplank”, compleet met kaas, vleeswaren, vers fruit, en diverse soorten brood. Perfect om te delen!

4. Het Koffiehuisje

Als je zin hebt in een meer moderne en hippe ontbijtervaring, dan is Het Koffiehuisje de plek voor jou. Ze bieden een breed scala aan koffie- en theesoorten, gecombineerd met smakelijke ontbijtopties zoals avocado toast en smoothie bowls.

Aanrader: De acai bowl, rijkelijk gevuld met vers fruit, noten en zaden. Een energieke start van de dag!

5. Grand Café de Waker

In hetzelfde pand als Café de Waker, maar met een geheel eigen stijl en charme, vind je Grand Café de Waker. Hier kun je genieten van een luxer ontbijt in een iets formelere setting.

Aanrader: Het luxe champagne ontbijt voor een speciale gelegenheid. Dit ontbijt bevat onder andere verse jus d’orange, champagne, en een keur aan zoete en hartige lekkernijen.

6. De Pannenkoe

Voor de liefhebbers van een zoet ontbijt is De Pannenkoe een absolute must-visit. Zoals de naam al doet vermoeden, specialiseert dit restaurant zich in pannenkoeken, maar ze bieden ook andere heerlijke ontbijtopties.

Aanrader: De American Pancakes met vers fruit en maple syrup voor een echte traktatie.

7. Fietsen voor m’n Eten

Een unieke plek in Maassluis waar je jezelf letterlijk in beweging zet voor je ontbijt. Fietsen voor m’n Eten is een initiatief waarbij je tijdens een fietstocht langs lokale boeren gaat om je ontbijtproducten te verzamelen.

Aanrader: De fietstocht zelf! Ontdek de prachtige omgeving van Maassluis terwijl je geniet van een vers en lokaal ontbijt.

Tips voor een perfect ontbijt in Maassluis

  • Vroeg opstaan: Veel plekken openen al vroeg hun deuren, dus begin je dag op tijd om de drukte te vermijden.
  • Reserveren: Vooral in het weekend kan het druk zijn bij populaire ontbijtplekken. Een reservering maken kan teleurstellingen voorkomen.
  • Lokale producten: Veel restaurants en cafés in Maassluis gebruiken lokale producten. Vraag hiernaar en steun de lokale gemeenschap.
  • Seizoensgebonden specials: Sommige plekken bieden speciale gerechten aan afhankelijk van het seizoen. Informeer hiernaar voor een unieke ontbijtbeleving.

Ontbijten in Maassluis is een ervaring die je niet mag missen. Met een scala aan opties – van traditionele bakkerijen tot moderne hippe cafés – is er voor iedereen wel iets te vinden. Dus of je nu een local bent of een bezoeker, maak je ochtend in Maassluis extra bijzonder met een heerlijk ontbijt.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die aansluiten bij jouw interesses