Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lunchen in Maassluis: Ontdek de beste lunchplekken

Maassluis, met zijn schilderachtige grachten en historische charme, biedt niet alleen een mooi decor voor een wandeling maar ook een scala aan geweldige plekken om te lunchen. Of je nu in de stemming bent voor een lichte salade, een rijkelijk belegd broodje of een uitgebreide warme maaltijd, in deze stad vind je altijd wel iets wat bij je past. Hier vind je een overzicht van de beste lunchplekken in Maassluis.

1. Brasserie de Buren

Gelegen aan de haven, biedt Brasserie de Buren niet alleen een prachtig uitzicht over het water, maar ook een uitgebreid lunchmenu. Van rijk belegde broodjes tot klassieke lunchgerechten zoals een heerlijke clubsandwich of caesarsalade.

Aanrader: De clubsandwich met kip, bacon en een perfect gebakken eitje. Geserveerd met knapperige frietjes en een frisse salade.

2. Het Smaakhuis

Voor wie op zoek is naar een gezonde en moderne lunchoptie, is Het Smaakhuis een echte aanrader. Hier worden gerechten bereid met verse en lokale ingrediënten, en er is veel aandacht voor detail en presentatie. Ze bieden ook een breed scala aan vegetarische en veganistische opties.

Aanrader: De quinoa salade met avocado, granaatappel en een frisse citroendressing. Een lichte maar voedzame keuze.

3. Grand Café de Waker

Dit grand café, gelegen in het hart van Maassluis, is een geliefde plek onder locals. Met een gezellige ambiance en een divers lunchmenu, is het de perfecte plek om even bij te komen tijdens een dagje uit.

Aanrader: De huisgemaakte tomatensoep met basilicum en verse parmezaan, geserveerd met knapperig stokbrood. Perfect voor een stevige lunch.

4. Bakkerij Holtkamp

Niet alleen voor ontbijt een goede keuze, maar ook voor lunch is Bakkerij Holtkamp een uitstekende optie. Hier kun je genieten van versgebakken broodjes met diverse belegopties, evenals heerlijke zoete lekkernijen.

Aanrader: Een vers belegd broodje met oude kaas, rucola en zongedroogde tomaten. Simpel, maar o zo lekker.

5. De Pannenkoe

Voor wie houdt van een zoete en verwennerij-lunch, is De Pannenkoe de ideale bestemming. Zoals de naam al doet vermoeden, specialiseert dit restaurant zich in pannenkoeken, maar ze bieden ook hartige lunchopties aan.

Aanrader: De spekpannenkoek met stroop en poedersuiker. Een klassieker die nooit teleurstelt.

6. Eetcafé The Ollies

Dit gezellige eetcafé heeft een warme en uitnodigende sfeer en biedt een breed scala aan lunchgerechten. Van rijk gevulde salades tot smakelijke burgers, hier vind je zeker iets wat je aanspreekt.

Aanrader: De “Ollie’s Burger” met cheddar, bacon, en een geheime saus. Geserveerd met huisgemaakte frietjes en een frisse koolsla.

7. Restaurant Graaf Floris V

Voor een iets luxere lunchervaring kun je terecht bij Restaurant Graaf Floris V. Dit restaurant combineert een stijlvolle ambiance met een verfijnd lunchmenu dat zelfs de meest verwende fijnproever zal bekoren.

Aanrader: De gerookte zalmsalade met kappertjes, rode ui en een dille-mosterddressing. Elegant en vol van smaak.

8. Fietsen voor m’n Eten

Net als voor het ontbijt, biedt Fietsen voor m’n Eten ook een unieke lunchervaring. Tijdens een fietstocht door de prachtige omgeving van Maassluis verzamel je bij lokale boeren en producenten de ingrediënten voor je lunch.

Aanrader: De ervaring zelf! Geniet van de rust en de natuur terwijl je verse en lokale producten verzamelt voor een heerlijke picknicklunch.

Tips voor een perfecte lunch in Maassluis

  • Lokaal en seizoensgebonden: Veel restaurants in Maassluis gebruiken lokale en seizoensgebonden producten. Informeer hiernaar om te genieten van de verste en meest smaakvolle gerechten.
  • Reserveren: Vooral in het weekend kan het druk zijn, dus een reservering maken is vaak een goed idee.
  • Speciale dieetwensen: Veel plekken bieden opties voor vegetariërs, veganisten en mensen met voedselallergieën. Vraag naar de mogelijkheden om teleurstellingen te voorkomen.
  • Geniet van het uitzicht: Veel lunchspots in Maassluis bieden een prachtig uitzicht over het water of de historische binnenstad. Neem de tijd om hiervan te genieten.

Lunchen in Maassluis is een ervaring die je niet mag missen. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap, een uitgebreide maaltijd, of een unieke eetervaring, deze stad heeft het allemaal. Dus de volgende keer dat je in Maassluis bent, probeer dan één van deze fantastische lunchplekken uit en geniet van een heerlijke maaltijd.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die aansluiten bij jouw interesses